Вие четете...
Новини

BG Бъди активен отчита първо място на България в Европа по брой различни събития и MOVE агенти по време на европейската седмица на физическата активност и спорт MOVE Week 2015 г.

Flashmove 2015 Bulgaria Plovdiv_1BG Бъди активен отчита първо място на България в Европа по брой различни събития и MOVE агенти по време на европейската седмица на физическата активност и спорт MOVE Week 2015 г. България държи първенството с 595 регистрирани активни MOVE агенти и 705 събития, проведени по време на Европейската седмица на физическата активност и спорта. България е на първо място сред още 37 европейски държави и 5 южноамерикански (Бразилия, Перу, Уругвай, Аржентина, Колумбия).

По време на MOVE Week 2015 се включиха 211 населени места и 340 училища, а в European School Sport Day, проведен тази година за първи път на европейско ниво на 25-ти септември, участваха над 250 учебни заведения. Статистиката за Европа и Южна Америка е 11 500 събития, 2 100 населени места, 43 държави от Европа и Южна Америка.

Основни акценти на MOVE Week 2015 България

Организацията „BG Бъди активен” – национален координатор на MOVE Week за България, отчита няколко основни акцента на MOVE Week 2015 България.

FlashMOVE

BG Бъди активен включи България в паневропейски флашмоб, наречен Flashmove, по повод откриването на европейската седмица на физическата активност и спорт MOVE Week. На 13-ти септември в 18.00 българско време в България и в още над 30 европейски държави (17.00 часа централно европейско време) се изпълни един и същи лесен танц, в който бяха поканени да участват всички преминаващи граждани. Музиката, на която бе изпълнен танца, беше ремикс на Одата на радостта, записан във Франция. Инициативата стана най-големият танцуващ флашмоб в Европа.

MOVE събития

Голям успех е участието на деца с увреждания в събитията в Сливен, Кърджали – в училищата, и в Симитли – в училища и детски градини.

В Пловдив MOVE Week имаше 3 водещи събития – NowWeDANCE, Фестивал на движението, Plovdiv City Run.

Град Сливен тази година направи изключително включване, като инициативите в града бяха от 14 до 27-ми септември. Инициативите включваха инструктори по Зумба, които посещаваха училища и детски градини в града. Раздвижените деца бяха хиляди, имаше и специални събития в детски домове, а също и за деца с увреждания. Координацията на събитията беше направена със съдействието на Младежки дом – Ямбол. В Сливен бе осъществен и флашмоб, като в него се включиха и младоженци.

Във Варна за втора поредна година в двора на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ се проведе Всеучилищно хоро, което имаше за цел да обедини училищната общност на град Варна и да покаже един алтернативен начин за движение, а именно чрез българските народни танци.

Бургас също се включи тази година с чудесна програма, изготвена от фондация „Астика“ и сдружение „Делфи“. Имаше силно участие от училищата с футбол, стрийтбол, лека атлетика, както и редица събития в морската градина на 25 и 26 септември –“Kango Jumps“, Зумба, аеробика, карате и други в морска градина Бургас.
В Благоевград за втора година MOVE Week имаше събитие, организирано от Областната администрация. Събитието се проведе на 24 септември под надслов „Разходка сред природата’2015“. Взеха участие над 200 души участници от България и Гърция. В мероприятието се включиха всички 30 служители на администрацията, областният управител г-н Бисер Михайлов, зам.-областният управител Асим Адемов, гл. секретар Дияна Атанасова, Лазар Андреев – инициаторът на мероприятието, гости от Гърция – префектура Серес, мениджърът на отдел „Мениджмънт, разработване и управление на проекти” Йорго Арапакис и Кириакус Асикоглу, три училища ІІ, ІІІ , 5-то и 8 -мо училище с над 120 ученика както и над 50 ръководители и служители от териториалните звена на изпълнителната власт.

Множество малки общини и населени места също се присъединиха тази година към MOVE Week – вижте събитието #MoveDay в Златица.

Реклами

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Radio Tunes Online

Архив

октомври 2015
П В С Ч П С Н
« сеп.   ное. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Права

Наименованията ЗДРАВЕ-ПЛОВДИВ, ЗДРАВЕ.INFO и PLOVDIVHEALTH, ползвани като търговски названия, са изключително авторско право. При ползване на текстова или друга информация от ЗДРАВЕ-ПЛОВДИВ разрешението и позоваването са задължителни! Изданието се ръководи и управлява от Vita Verde EOOD.
Реклами
%d блогъра харесват това: